Tips!

När man ska handla glasögon online för första gången så finns det en del saker som man kan behöva tänka på. Det är inte lätt att hålla reda på allt även om man gjort det förut så vi hoppas att du ska ha nytta av den här informationen.

Aktuellt recept

För att det säkert ska bli rätt styrka på glasögonen och för att du ska trivas med dem så är det viktigt att du har ett aktuellt recept. Med det menas att du inom en period av ett år har varit hos en optiker och gjort synundersökning för glasögon. Det är inte samma styrkor som du har på tillexempel linser. Detta är viktigt för att det säkert ska bli rätt när du beställer, det vore ju jättetråkigt om det blev fel och du inte skulle se bra i alla fall. Uppgifterna från receptet fyller du sedan i när du beställer dina glasögon.

Det finns dock undantag, och det kan vara sådant som läsglasögon tillexempel. Om du vet vilken styrka du har. Man brukar kunna prova dem hos allt från optikern till på bensinmacken.

Jämför

Innan man bestämmer sig för var man ska beställa sina glasögon ifrån kan det vara bra att jämföra olika. Det kan skilja sig ganska mycket i pris mellan olika webbshopar och man vill ju vara säker på att välja det mest prisvärda alternativet. En sajt där du enkelt kan jämföra priser mellan olika glasögonleverantörer är Pricerunner. Det är helt enkelt ett ställe där man skriver in vilken produkt man är ute efter och sedan får upp prislistor och jämförelser.

Tänk på att det ofta står ”glasögon från xxx kronor” det kan vara så att du har ett synfel som gör glasögonen något dyrare. Priset som syns mest och störst är oftast för de enklaste synfelen. Sedan kan man även beställa till saker som reflexskydd, repskydd etc. även då kan priset ökas på.